Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Καύσιμο θέρμανσης από τηγανέλαια στην Βέροια

Με βιοκαύσιμο από τηγανέλαια θα καλύπτεται ένα μέρος των αναγκών θέρμανσης σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων της Βέροιας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιούν συγκέντρωση χρησιμοποιημένων βρώσιμων ελαίων (τηγανελαίων), μέσω των σχολικών μονάδων της περιοχής.



Όποιος ενδιαφερόμενος (σύλλογος, ιδιώτη ή εταιρία) επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση μπορεί να επικοινωνήσει για περισσότερες πληροφορίες με τους παραπάνω φορείς.

Τα συγκεντρωμένα βρώσιμα έλαια θα παραδίδονται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση.

Το αρμόδιο εργαστήριο του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ θα μετατρέπει την παραλαμβανόμενη ποσότητα σε βιοκαύσιμο με την προβλεπόμενη διαδικασία (μετεστερεοποίηση) και ο δήμος θα παραλαμβάνει το 51% της παραγόμενης ποσότητας βιοκαύσιμου.

Το παραγόμενο καύσιμο θα υποβάλλεται στις απαραίτητες μετρήσεις για την πιστοποίηση των προδιαγραφών καυσίμου, που θέτουν οι εθνικές και κοινοτικές οδηγίες και στη συνέχεια ο Δήμος Βέροιας θα είναι υπεύθυνος για τη αναλογική διάθεσή του στα δημοτικά κτίρια (σχολεία κ.α.) ως καύσιμο θέρμανσης.

- See more at: http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=11900&lang=el#sthash.ptv7Fn24.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου